Middagsymposium – Introductie Internationale Beroepscode

Als professional in de zorg krijg je regelmatig te maken met lastige situaties en dilemma’s. Bijvoorbeeld omdat een cliënt iets van je verwacht dat tegen je gevoel in gaat. Of omdat je schaarse middelen en tijd moet verdelen. Zo zijn er nog meer situaties te bedenken waarbij het niet vast staat wat je moet doen. Er wordt in dat geval een groot beroep op jouw professionaliteit gedaan. Maar wat is dat dan, professionaliteit? Dat is geen vraag die makkelijk te beantwoorden is. Wel zijn er allerlei hulpmiddelen om je hierbij te helpen. Eén van die hulpmiddelen is de beroepscode. Een document waarin de ethische uitgangspunten voor jouw beroepsuitoefening beschreven staan.

Tot nu toe waren er vier verschillende beroepscodes voor verpleegkundigen en verzorgenden. Dat is nu verleden tijd! Abvakabo FNV, CGMV, CNV Zorg en Welzijn, HCF Nederland, NU’91, RMU Sector Gezondheidszorg en Welzijn ‘Het Richtsnoer’ en V&VN – zeven toonaangevende partijen voor verpleegkundigen en verzorgenden – hebben de handen ineen geslagen om te komen tot één beroepscode voor alle verpleegkundigen en verzorgenden in Nederland. Eén beroepscode als sleutel tot een goede beroepsuitoefening.

Op donderdag 8 januari 2015 wordt deze nieuwe beroepscode gepresenteerd tijdens een middagsymposium in Zeist. Daarvoor nodigen wij je van harte uit. Er zijn geen kosten aan deze bijeenkomst verbonden.
Er zijn slechts enkele plaatsen beschikbaar. Meld je dus snel aan want vol = vol.
Aanmelden is mogelijk tot 15 december.

Programma
13.30uur: Ontvangst met koffie/thee
14.00uur: Welkom
14.10uur: Inleiding door Marieke Schuurmans, Chief Nursing Officer (CNO)
14.50uur: Officiële oplevering van de beroepscode
15.10uur: Interactieve sessie met ethische casus
15.15uur: Pauze
15.45uur: Vervolg interactieve sessie
16.30uur: Afsluiting door de dagvoorzitter
16.45uur: Hapje en drankje

Locatie
PGGM
Noordweg Noord 150
3704 JG Zeist