Reisverslag MOT 17-22 november 2018

Klik hier voor het uitgebreide verslag. Hieronder lees je de korte verslagen tijdens de outreach, op onze Facebookpagina kun je de bijbehorende foto’s bekijken.

Dinsdag 20 november

We werken nauw samen met de vrijwilligers, hun leven is zo anders dan ons leven. Ikzelf heb nog nooit hoeven bedenken waar ik de komende nacht moet slapen. Afgelopen week hadden een aantal vrijwilligers geen slaapplek meer. Andere vrijwilligers zijn blij dat ze de komende nacht in het centrum waar wij zijn mogen slapen.
Vanmorgen waren er tientallen mensen die ook met de bus mee wilden gaan om een van de dokters te zien, maar er was geen plek voor hen. Misschien hebben ze morgen een kans en anders misschien pas volgende maand..
Bidden jullie mee voor de vrijwilligers en de vluchtelingen. Bid voor kracht en energie om ook woensdag weer tot zegen te mogen zijn voor de vluchtelingen.

Maandag 19 november

Vandaag is onze missie gestart in Athene. Vol afwachting zaten we vanochtend klaar op onze post op de bus te wachten. We werden voorgesteld en ontvingen een applaus. De mensen kregen koffie met cake en de kinderen konden heerlijk spelen. Het hele gezin kwam gelijk in de spreekkamer. De mensen konden hun verhaal kwijt en hun klachten bespreken. Medicatie en advies werd gegeven. Maar we konden er vooral voor ze zijn en naar ze luisteren. Heerlijk werden de mensen verwend: douchen, naar de kapper, kleding kon uitgezocht worden.
Na een dag werken waren we moe, maar liepen met een dankbaar hart naar huis. We mochten er even voor ‘zorgen’, dat de mensen hun ‘eigen zorgen’ mochten delen en misschien zelfs even vergeten.

Zaterdag 17 november

Vandaag is het medical outreach team vertrokken naar Athene. Door ongelukkige omstandigheden mocht één teamlid niet mee op de vlucht en zal zij morgen alleen moeten afreizen naar Athene. Willen jullie meebidden voor bemoediging, voor een veilige reis en voor dekking van de onverwachte kosten die de extra ticket met zich mee brengt. Wij zijn er van overtuigd dat God een plan voor ons heeft en dat daar veel zegen uit voort komt.