Reisverslag MOT 21 -25 oktober 2018

Klik hier voor het uitgebreide verslag, hieronder lees je de korte verslagen tijdens de outreach.

Dinsdag 23 oktober

Lieve bidders! We hebben een goede dag gehad. Veel intensieve gesprekken. Veel verdriet. Zo maar 1 voorbeeld: Een jonge moeder (34jr) met een baby van 5 mnd oud hoorde dat ze opnieuw zwanger is van haar 8e kindje! Ze leven in een container in een vluchtelingenkamp waar aan alles gebrek is en waar veel te veel mensen ‘wonen ‘. Veel ruzie, veel gevechten. Zo heeft ze een paar weken geleden een vechtpartij meegemaakt in het kamp waarbij iemand gedood is. Zij heeft de politie een ooggetuige-verslag gedaan, wat maakt dat ze zich bedreigd voelt en haar dochtertjes worden bekogeld met stenen. 😢 Ze voelt zich super onveilig in het kamp en wilde vanmiddag dan ook niet naar ‘huis’. Ik mocht voor haar bidden. Maar het voelt zo machteloos.. Zo maar 1 van de vele trieste verhalen. Morgen verwachten we een drukke dag omdat ook de kinderarts komt. Graag gebed voor rust en vrede morgen, voor veel energie en liefde, zodat iedereen de zorg en aandacht kan krijgen die ze nodig hebben!

Maandag 22 oktober

lieve allemaal! We hebben vandaag een prima dag gehad. De samenwerking verliep heel plezierig en soepel. Nadat we aankwamen in Bethel, een conferentie centrum, hebben we in no time alles ingericht voor de medische hulp. Zie foto’s 😉😉. Daarna kwamen de vluchtelingen, de meesten zonder ontbijt, een heel aantal van de straat, een hele groep uit een kleine, lege hal waar ze met meer dan 50 mensen op de betonnen vloer leven zonder iets! Elke dag opnieuw op zoek naar een plaats waar een maaltijd te krijgen is. Voor ons onbegrijpelijke leefomstandigheden. Velen met een heftig verhaal over hun vlucht. We ervaren het als een voorrecht er voor hen even te mogen zijn, naar hen te luisteren, wat medicatie te kunnen geven en met een aantal konden we ook bidden! Voor nu zijn onze gebedspunten :
– voldoende energie
– opmerkzaam blijven op de aanwijzingen van de Heilige Geest
– dat God de weg baant voor het heftige vluchtelingen probleem!
Dank punten :
– het team! Hun enorme inzet! Ze verzorgen de maaltijden, koken 2x per dag voor alle vrijwilligers (15 ongeveer) en praten en bidden met de vluchtelingen.
– de oase die een dag als deze voor de vluchtelingen is. Ze zijn hier van 10.30 – 17.00 uur en in die tijd zien we hen ontspannen!
Dank voor jullie gebed!

Zondag 21 oktober

Het team is gearriveerd in Athene! Morgen zullen Addie, Niek en Josien samen met het team van Sahar weer medische zorg verlenen aan de vluchtelingen.
Gebedspunt: bid voor vrede in de kampen, twee weken geleden waren er heftige vechtpartijen waardoor ze voor verschillende mensen een nieuw onderkomen moesten zoeken.