Ontmoetingsweek in Zwitserland

16-23 januari 2010

Waar:                            Pontresina, Zwitserland

Wanneer:                    Zaterdagmiddag 16 januari 2010 tot  zaterdagmorgen 23 januari 2010

Doelgroep:                Christenen werkend in de Gezondheidszorg

Accommodatie:   Voor maximaal 40 deelnemers

Kosten:                         Ca € 400 pp volledig pension (excl reis / skipas)

Thema:                         Sta op en schitter, je licht is gekomen! (Jes. 60,1)

Voertaal:                   Duits, Engels en vertaling Nederlands

Ontspanning:          Skiën, langlaufen en/of wandelen

Aanmelden:             Voor meer informatie of aanmelden? dan kan dat via kantoor@hcfnederland.nl, uiterlijke aanmelddatum is 14 november 2009

Een verslag/voorproefje van de ‘Winterweek in Pontresina, Zwitserland met HCF Nederland en de Duits-Zwitserse HCF’ in 2009.

‘ ..WAT BIJ MENSEN ONMOGELIJK IS, IS BIJ GOD WEL MOGELIJK..’

Winterweek in Pontresina, Zwitserland

 Vanaf Zürich rijdt de trein naar het zuiden langs het meer met aan weerskanten de besneeuwde bergen. In Chur overstappen op de regio trein, die vanuit het dal op 700m een weg omhoog klimt naar het Engadin dal op 1700m. Voor liefhebbers van treinen een adembenemende tocht door een met een dikke laag sneeuw bedekt landschap.

Van 17- 23 januari jl. organiseerde de Duits-Zwitserse HCF (Christen im Dienst an Kranken) samen met AGEAS (=CMF Zwitserland), een winterweek in Pontresina, Zwitserland. Samen met Gäbor Gÿori uit Hongarije was ik uitgenodigd training te geven over de International Saline. Een prima combinatie van sportief en geestelijk bezig zijn, samen met mensen uit de gezondheidszorg.

Een eenvoudige accommodatie van Zwitserse degelijkheid en een prima keuken heeft ons, de ruim 35 deelnemers, verwend. Het thema van deze week was Lucas 18 vers 27 : ‘ ..wat bij mensen onmogelijk is, is bij God wel mogelijk’ . Na het ontbijt ontmoeten we elkaar voor een korte tijd van zang, lezen, overdenking en gebed rond dit thema. Een uur Saline training volgde, zodat we rond 11 uur van het prachtige winterlandschap konden gaan genieten.

De mogelijkheden tot langlauf zijn enorm in dit gebied, dat heel veel zijdalen kent. Karin en Gaby, twee ski instructrices namen ieder een groep mee de sneeuw in. Wie zin had om één van de vele wandelpaden uit te proberen, regelde een groepje om op weg te gaan. Skiën vanaf de bergen boven St. Moritz is geweldig. De gondel brengt je tot boven de 3000m. Een schitterend uitzicht over de alpen rondom. Ook voor beginners zijn er mooie eenvoudige pistes. Een picknick mee voor op een bankje in de sneeuw maakte het avontuur compleet. Om 18 uur stond het avondeten voor ons klaar. Nog even natafelen en ervaringen uitwisselen voordat we een uur Saline training hebben.

We hebben genoten van elkaar als team, de omgeving, het sportief buiten zijn in de sneeuw en de geestelijke opbouw.

Het organisatie team heeft aangegeven volgend jaar van 16 – 23 januari 2010 Nederlanders uit te nodigen deel te nemen aan deze week.

Ben je er dan ook bij?